Lifecaps utbud av

E-terapier & WEB-kurser

Anknytning Föräldraskap Barn

"Vägen till förändring börjar med kunskap om problemet"

Vi publicerar kontinuerligt nytt material här på Lifecaps kunskapsplattform.

Vill du ha hjälp med frågeställningar som rör anknytning, föräldraskap eller barn? Kontakta någon av de terapeuter som utbildat sig hos Lifecap.

Gaya Pienitzka är Lifecaps informationsansvariga för området.

Gratismaterial – lyssna dig klokare:

Ladda ner en av våra radioprogram i listan nedan eller som en podcast HÄR:

Föräldraskap och relationer.

Gaya samtalar med Leg. Sjuksköterska, Dipl. Energiterapeut och KBT-terapeut Lena Johnzon. Blivande föräldrar får ofta god hjälp fram till förlossningen via mödravården, men sedan står de ensamma. Frågeställningar om hur vi ska få relationen att fungera i den nya konstellationen, om hur vi kan värna vår vuxna relation, intimitet och sexualitet parallellt med vår nya uppgift att värna och vårda ett nytt liv. Vi vill sprida kunskap om vad som händer i relationen när två blir tre, om de hormonella förändringar som påverkar både man och kvinna och om hur vi kan förebygga missförstånd och konflikter. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagen 2014-10-07.

Barn och media, vad går gränsen till sunt surfande?

Jonas Svensson är Dipl. Samtalsterapeut har erfarenhet av ungdomar som fastnat i spelberoende, varav en del inte ens vågar lämna hemmet. Jonas och Gaya samtalar om risker med dagens tillgång till media och om hur vi som vuxna kan vara förebilder och sätta gränser. Samtalet kretsar också runt vad som händer med barnen när vi som vuxna har fokus på våra mobiltelefoner och datorer samtidigt som vi kommunicerar med våra barn. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagen 2014-09-30.

Att födas med otydligt kön, hur kan det påverka oss?

En av hundra kvinnor i Sverige föds med otydligt kön, någonting som ofta tystas ned och som det sällan talas om. Dipl. Samtals- och Energiterapeuten Anna-Lena Thorsén har själv vuxit upp med den osäkerhet det kan innebära att bli född med osäkert kön. I ett samtal med Gaya berättar hon naket och öppenhjärtligt om hur det har påverkat henne och hur hon gick till väga för att finna sin egen styrka och självkänsla efter år av osäkerhet och känslor av främlingsskap. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagens 2014-06-10.

Se en film och lär mer:

Lifecap förmedlar kunskap för att hjälpa människor att må bättre. Du bidrar till vårt arbete när du köper visning av filmer. Priset är lägre än att gå på bio. Tryck på LÄGG I VARUKORGEN.


Föräldraskap, när två blir tre

Föräldraskapet är något av det största som händer under en människas livstid. 

Gå en Kurs – omsätt kunskapen till handling

Relation

Relationsterapeututbildning, 3 år deltid distans/internat.Utbildningen till relationsterapeut består av coach-året, samtalsåret och ett påbyggnadsår där vi fördjupar kunskaperna om relationer och hur vår uppväxt har resulterat i de relationsmönster som vi använder oss av som vuxna.

Läs mer...

Samtal

Samtalsterapeututbildning, 2 år deltid distans/internat.


Utbildningen till samtalsterapeut består av coach-året (läs mer under upplägget för coachåret) samt ett påbyggnadsår där vi fördjupar kunskaperna i KBT, kognitiv beteendeterapi (vi studerar hur tanke, känsla och handling samspelar) och schematerapi (vi studerar de bakomliggande föreställningar/programmeringar som styr och söker efter alternativa lösningar som är mer gynnsamma). Utbildningen är upplagd efter samma ämnesuppdelning som bas/coachåret, Ledarskap, Relationer, Mental/emotionell hälsa: Arbetet blir mer klientorienterat. Arbetet med de tre ämnesträffarna genomförs på internat. Den fjärde träffen utgör Examinationen, den genomförs dagtid fredag-söndag i Stockholm, kursdeltagaren står själv för kost och logi under denna träff. 


 

Läs mer...

Böcker - läs dig kunnigare:

Nu har det skrivits en bok om kvinnligt, manligt, mänskligt (e-bok)

Lennart Lindén, Gaya Pienitzka

ISBN 91-86409-30-1

Books-on-demand, 2009


 

Som pojkar är mest (e-bok)

Boken vänder sig till pojkar i åldern 4-10 år, men också till deras föräldrar. Här finns ett budskap för dig som vill hjälpa en pojke att växa upp till en väl fungerande man med god självkänsla.


Gaya Pienitzka
ISBN: 91-85925-43-8
Books on demand, 2008