Lifecaps utbud av

E-terapier & WEB-kurser

"Vägen till förändring börjar med kunskap om problemet"

Vi publicerar kontinuerligt nytt material här på Lifecaps kunskapsplattform.

Vill du ha hjälp med frågeställningar som rör ätstörningar, matmissbruk eller utseendefixering?

Kontakta någon av de terapeutersom utbildat sig hos Lifecap. 

Gaya Pienitzka är Lifecaps informationsansvariga för området, Malin Rosén och Ingela Furöstam är sakkunniga.

Gratismaterial – lyssna dig klokare:

Ladda ner en av våra radioprogram i listan nedan eller som en podcast HÄR:

Ett möte med Malin som tillfrisknat från Anorexi

Vilka kickar får personer som har fullständig kontroll över sitt ätande (och tränande)? Vad är det som driver dem och när och hur är det möjligt för dem att komma till insikt om att de faktiskt är självdestruktiva. Malin Rosen, Dipl. Kognitiv Coach, föreläsare och författare samtalar med Gaya om sin resa från anorexi, självsvält och självdestruktivitet till ett hälsosamt liv. Malin är idag bland annat känd från TV4 soffan, där hon intervjuats om problematiken. I ett samarbete med Lifecap har hon både spelat in en film om mat, ätstörningar och utseendefixering samt web-terapi som kan användas som hjälp till självhjälp när den drabbade själv kommit till insikt om att besatt kontroll av mat eller träning inte är en framkomlig väg om vi vill leva ett lyckligt liv. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagens 2014-06-17.

Relaterat material:

En kvinnas list, använder du den eller är du utsatt för den?

Hur gör kvinnor för att få det de vill? Erfarna Kognitiva Coachen och Dipl. Energiterapeuten Linda Näslund intervjuas av Gaya om hur kvinnor kan använda manipulation för att få det de vill. Linda delar med sig av trick och knep som hon själv använt, både för att få mäns uppmärksamhet och kvinnors vänskap. Det handlar i grunden om en vilja att få bekräftelse, att få finnas och att bli hörd och sedd. Linda berättar ärligt om vilka konsekvenser som kan uppstå och om hur det är möjligt att bygga upp en självkänsla och trygghet som leder till bestående goda relationer. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagen 2014-06-03.

Ska jag stanna, ska jag gå? Om nära relationer. Del 1.

Gaya samtalar med Dipl. Samtals-, Energiterapeut och författaren Helena Källström som har lång erfarenhet av att arbeta med relationsproblematik om relationsmönster. Hon tipsar generöst om hur vi kan tänka när vi befinner oss i en nära relation som växlar mellan att kännas oerhört positiv och kärleksfull men sedan övergår till att vi känner tveksamhet till om den verkligen är helt bra för oss. Helenas är känd för sin bok ”I skuggan av livet” där hon sammanställt en rad illustrativa exempel från både egna och framförallt sina klienters upplevelser. Helena anlitas ofta som sakkunnig och föreläsare i medberoendeproblematik, bland annat av föreningen Excons och Processkedjan. Ljudfilen är ett inspelat radioprogram från Radio Roslagen 2014-05-27

Ska jag stanna, ska jag gå? Del 2.

Gaya samtalar med Dipl. Energi-, Samtalsterapeut och författare Helena Källström om hennes bok ”I skuggan av livet”. Boken beskriver någonting som vi i början upplever som den stora kärleken, men som via en normalisering blir alltmer dysfunktionellt utan att vi förstår. Det handlar om ett slags medberoende. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagen 2014-09-23.

Utbildningar och en bok

Gå en utbildning och arbeta kognitivt coachande eller terapeutiskt med att hjälpa människor som har problem med till exempel matmissbruk och utseendefixering.

Diplomerad Coach, två terminer

Utbildningen till kognitiv coach är processinriktad och upplevelsebaserad och teori varvas med praktik i grupp och enskilt. Fyra block: Ledarskap, Relation, Hälsa och Examination och varje block innefattar en teori och praktikdel (tre internatträffar onsdag-söndag och en träff i Stockholm dagtid fredag-söndag).

Läs mer...

12-steg/Beroende

12-steg och beroendeterapeut 2 respektive 3 år distans/internat.Utbildningen till 12-stegsterapeut är 2-årig och består av coach-året samt ett påbyggnadsår 12-steg.För att bli beroendeterapeut krävs att du läst coach-året, 12-steg samt fördjupningen till samtalsterapeut eller fördjupningen till energi/hypnosterapeut.

Läs mer...

Tomten finns inte, från omedveten till medveten (e-bok)

Christel Dopping, Jörhan Pienitzka
ISBN 91-85925-26-8
Books-on-demand, 2008


”Erfarenhet är kunskap – resten bara information”. Det är ett underbart uttalande av vetenskapsmannen Albert Einstein. Alla människor har erfarenhet, men ersätter den alltför ofta med andras information, som sedan får styra livet, oftast åt fel håll. SE EN FILM OCH LÄR MER:

Lifecap förmedlar kunskap för att hjälpa människor att må bättre. Du bidrar till vårt arbete när du köper visning av filmer. Priset är lägre än att gå på bio. Tryck på LÄGG I VARUKORGEN.

Tablett- och medicinmissbruk

Filmen beskriver hur en vanlig kvinna och mor, utan några problem med alkohol eller droger, fastnar i ett medicinmissbruk och hur hon tar sig därifrån. Vi får även en kort insikt i hur kvinnans barn upplevde det hela. 

Relaterat material

Relationer 1

I filmen delar Lennart med sig av konkreta tips och verktyg som vi kan använda för att lyfta kvalitén på alla typer av relationer som vi ingår i.


 

Kvinnlig list

En kvinnas list, använder du den själv eller är du utsatt för den? Linda, mästermanipulatör, delar med sig av sina bästa trick.

 

Medberoende del 1

Filmen vänder sig till dig som söker kunskap om hur missbruk och beroende påverkar männikor i missbrukarens omgivning.

 

Tablett- och medicinmissbruk

Filmen beskriver hur en vanlig kvinna och mor, utan några problem med alkohol eller droger, fastnar i ett medicinmissbruk och hur hon tar sig därifrån. Vi får även en kort insikt i hur kvinnans barn upplevde det hela.