Lifecaps utbud av

E-terapier & WEB-kurser

Datorer Spel Sex

"Vägen till förändring börjar med kunskap om problemet"

Vi publicerar kontinuerligt nytt material här på Lifecaps kunskapsplattform.

Vill du ha hjälp med frågeställningar som rör datorer, spel, sexmissbruk eller sexuella övergrepp ?

Kontakta någon av de terapeuter som utbildat sig hos Lifecap. 

Gaya Pienitzka är Lifecaps informationsansvariga för området, Gaya, Åsa Nilsson och Ingela Furöstam är sakkunniga.

Gratismaterial – lyssna dig klokare:

Ladda ner en av våra radioprogram i listan nedan eller som en podcast HÄR:

Barn och media, vad går gränsen till sunt surfande?

Jonas Svensson är Dipl. Samtalsterapeut har erfarenhet av ungdomar som fastnat i spelberoende, varav en del inte ens vågar lämna hemmet. Jonas och Gaya från Lifecap samtalar om risker med dagens tillgång till media och om hur vi som vuxna kan vara förebilder och sätta gränser. Samtalet kretsar också runt vad som händer med barnen när vi som vuxna har fokus på våra mobiltelefoner och datorer samtidigt som vi kommunicerar med våra barn. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagens 2014-09-30.

Fördomar om och fördelar med kvinnors sexualitet och hur den kan bejakas.

Gaya samtalar med Dipl. Energi- och 12-stegsterapeut Johanna Karlsson om kvinnlig sexualitet, om faran av att ha sex för att få bekräftelse, faran av att ”ställa upp” på sex för husfridens skull och om kvinnlig njutning. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagen 2014-09-16.

Föräldraskap och relationer.

Gaya samtalar med Leg. Sjuksköterska, Dipl. Energiterapeut och KBT-terapeut Lena Johnzon. Blivande föräldrar får ofta god hjälp fram till förlossningen via mödravården, men sedan står de ensamma. Frågeställningar om hur vi ska få relationen att fungera i den nya konstellationen, om hur vi kan värna vår vuxna relation, intimitet och sexualitet parallellt med vår nya uppgift att värna och vårda ett nytt liv. Vi vill sprida kunskap om vad som händer i relationen när två blir tre, om de hormonella förändringar som påverkar både man och kvinna och om hur vi kan förebygga missförstånd och konflikter. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagen 2014-10-07.

En kvinnas list, använder du den eller är du utsatt för den?

Hur gör kvinnor för att få det de vill? Erfarna Kognitiva Coachen och Dipl. Energiterapeuten Linda Näslund intervjuas av Gaya om hur kvinnor kan använda manipulation för att få det de vill. Linda delar med sig av trick och knep som hon själv använt, både för att få mäns uppmärksamhet och kvinnors vänskap. Det handlar i grunden om en vilja att få bekräftelse, att få finnas och att bli hörd och sedd. Linda berättar ärligt om vilka konsekvenser som kan uppstå och om hur det är möjligt att bygga upp en självkänsla och trygghet som leder till bestående goda relationer. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagen 2014-05-27.

Se en film och lär mer:

Lifecap förmedlar kunskap för att hjälpa människor att må bättre. Du bidrar till vårt arbete när du köper visning av filmer. Priset är lägre än att gå på bio. Tryck på LÄGG I VARUKORGEN.

Kvinnligt, manligt, mänskligt

Filmen belyser hur vi kan förhålla oss till kvinnliga, manliga och mänskliga beteenden. Kunskapen som förmedlas kan användas för att förbättra samarbetet och förståelsen mellan könen och även för att lyfta intima relationer.


 


Föräldraskap, när två blir tre

Föräldraskapet är något av det största som händer under en människas livstid. 


Kvinnlig list

En kvinnas list, använder du den själv eller är du utsatt för den? Linda, mästermanipulatör, delar med sig av sina bästa trick.

 

Är du orolig för att du eller någon anhörig lider av dator-, spel- eller sexmissbruk eller att sex används som själv-medicinering mot ångest? De flesta missbruk fungerar på likartat sätt. Det handlar om en besatt tanke. Den som missbrukar uppslukas av en lösning som fungerar för att fly från någonting, ofta kan det vara frågan om en obehaglig känsla som de försöker undvika. I filmen om medberoende framgår det tydligt att den missbrukandes missbruk inte behöver ha med alkohol och droger och göra, beteendena hos den missbrukande går att applicera även på spel-, sex- eller annat missbruk.


Medberoende del 1

Filmen vänder sig till dig som söker kunskap om hur missbruk och beroende påverkar männikor i missbrukarens omgivning.

 

Böcker och kurser

Diplomerad Coach, två terminer

Utbildningen till kognitiv coach är processinriktad och upplevelsebaserad och teori varvas med praktik i grupp och enskilt. Fyra block: Ledarskap, Relation, Hälsa och Examination och varje block innefattar en teori och praktikdel (tre internatträffar onsdag-söndag och en träff i Stockholm dagtid fredag-söndag).

Läs mer...

12-steg/Beroende

12-steg och beroendeterapeut 2 respektive 3 år distans/internat.Utbildningen till 12-stegsterapeut är 2-årig och består av coach-året samt ett påbyggnadsår 12-steg.För att bli beroendeterapeut krävs att du läst coach-året, 12-steg samt fördjupningen till samtalsterapeut eller fördjupningen till energi/hypnosterapeut.

Läs mer...

Tomten finns inte, från omedveten till medveten (e-bok)

Christel Dopping, Jörhan Pienitzka
ISBN 91-85925-26-8
Books-on-demand, 2008


”Erfarenhet är kunskap – resten bara information”. Det är ett underbart uttalande av vetenskapsmannen Albert Einstein. Alla människor har erfarenhet, men ersätter den alltför ofta med andras information, som sedan får styra livet, oftast åt fel håll.  

Nu har det skrivits en bok om kvinnligt, manligt, mänskligt (e-bok)

Lennart Lindén, Gaya Pienitzka

ISBN 91-86409-30-1

Books-on-demand, 2009


 

Som pojkar är mest (e-bok)

Boken vänder sig till pojkar i åldern 4-10 år, men också till deras föräldrar. Här finns ett budskap för dig som vill hjälpa en pojke att växa upp till en väl fungerande man med god självkänsla.


Gaya Pienitzka
ISBN: 91-85925-43-8
Books on demand, 2008