Lifecaps utbud av

E-terapier & WEB-kurser

Kvinnligt Manligt Könsidentitet

"Vägen till förändring börjar med kunskap om problemet"

Vi publicerar kontinuerligt nytt material här på Lifecaps kunskapsplattform.

Vi publicerar kontinuerligt nytt material här på Lifecaps kunskapsplattform. Ljudfiler och filmer om kvinnligt och manligt och om att bli mer autentisk är schemalagda för produktion.

Känner du dig osäker på om du blivit född med fel kön, känner du dig som en främling i ditt kön eller är du orolig för att någon anhörig är obekväm med sin könstillhörighet . Observera att vi inte avser olika sexuell läggning utan hur vi kan identifiera oss med det kön vi blivit födda till. 

Kontakta någon av de terapeuter som utbildat sig hos Lifecap. Gaya Pienitzka är Lifecaps informationsansvariga för området,  Gaya, Åsa Nilsson och Helena Källström är sakkunniga.

Gratismaterial – lyssna dig klokare:

Ladda ner en av våra radioprogram i listan nedan eller som en podcast HÄR:

Att födas med otydligt kön, hur kan det påverka oss?

En av hundra kvinnor i Sverige föds med otydligt kön, någonting som ofta tystas ned och som det sällan talas om. Dipl. Samtals- och Energiterapeuten Anna-Lena Thorsén har själv vuxit upp med den osäkerhet det kan innebära att bli född med osäkert kön. I ett samtal med Gaya berättar hon naket och öppenhjärtligt om hur det har påverkat henne och hur hon gick till väga för att finna sin egen styrka och självkänsla efter år av osäkerhet och känslor av främlingsskap. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagens 2014-06-10.

Fördomar om och fördelar med kvinnors sexualitet och hur den kan bejakas.

Gaya samtalar med Dipl. Energi- och 12-stegsterapeut Johanna Karlsson om kvinnlig sexualitet, om faran av att ha sex för att få bekräftelse, faran av att ”ställa upp” på sex för husfridens skull och om kvinnlig njutning. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagen 2014-09-16.

Filmer och kurser

Lifecap förmedlar kunskap för att hjälpa människor att må bättre. Du bidrar till vårt arbete när du köper visning av filmer. Priset är lägre än att gå på bio. Tryck på LÄGG I VARUKORGEN.

Kvinnligt, manligt, mänskligt

Filmen belyser hur vi kan förhålla oss till kvinnliga, manliga och mänskliga beteenden. Kunskapen som förmedlas kan användas för att förbättra samarbetet och förståelsen mellan könen och även för att lyfta intima relationer.


 

Diplomerad Coach, två terminer

Utbildningen till kognitiv coach är processinriktad och upplevelsebaserad och teori varvas med praktik i grupp och enskilt. Fyra block: Ledarskap, Relation, Hälsa och Examination och varje block innefattar en teori och praktikdel (tre internatträffar onsdag-söndag och en träff i Stockholm dagtid fredag-söndag).

Läs mer...
 

12-steg/Beroende

12-steg och beroendeterapeut 2 respektive 3 år distans/internat.Utbildningen till 12-stegsterapeut är 2-årig och består av coach-året samt ett påbyggnadsår 12-steg.För att bli beroendeterapeut krävs att du läst coach-året, 12-steg samt fördjupningen till samtalsterapeut eller fördjupningen till energi/hypnosterapeut.

Läs mer...
 

Life Capturing Week

Gör en resa i syfte att bygga upp dina positiva resurser. Vi har skapat konceptet runt energiterapi, terapeutisk hypnos och kognitiva samtal för att arbetssättet vi använder har gynnat oss själva på många olika områden. Flera av oss har tagit veritabla kvantumsprång framåt i vår egen personliga utveckling, i relationer, i våra yrkesval/karriärer och i våra liv som helhet med energiterapins hjälp.

Läs mer...
 

Böcker

Nu har det skrivits en bok om kvinnligt, manligt, mänskligt (e-bok)

Lennart Lindén, Gaya Pienitzka

ISBN 91-86409-30-1

Books-on-demand, 2009


 

Som pojkar är mest (e-bok)

Boken vänder sig till pojkar i åldern 4-10 år, men också till deras föräldrar. Här finns ett budskap för dig som vill hjälpa en pojke att växa upp till en väl fungerande man med god självkänsla.


Gaya Pienitzka
ISBN: 91-85925-43-8
Books on demand, 2008