Lifecaps utbud av

E-terapier & WEB-kurser

Övervikt Undervikt Träning

"Vägen till förändring börjar med kunskap om problemet"

Vi publicerar kontinuerligt nytt material här på Lifecaps kunskapsplattform.

Vill du ha hjälp med frågeställningar som rör övervikt, undervikt och träning? Kontakta någon av de terapeuter som utbildats på Lifecap. Gaya Pienitzka är Lifecaps informationsansvariga för området,  Åsa Nilsson och Ingela Furöstam är sakkunniga.

Gratismaterial – lyssna dig klokare:

Ladda ner en av våra radioprogram i listan nedan eller som en podcast HÄR:

Gå ned i vikt med hjälp av kognitiv terapi.

Åsa Nilsson är Leg. Sjuksköterska, Dipl. Kognitiv coach och Energiterapeut. I sitt arbete träffar hon på många människor som kämpar med bantningsprogram och övervikt. Problem med övervikt är vanligtvis ett symptom på ett underliggande problem som ofta är stressrelaterat. Åsa berättar om hur de egentliga orsakerna kan uppdagas och ger tips om tillvägagångssätt. Hon möter ofta människor som genomgått operationer för att minska övervikt utan att ha fått hjälp med det underliggande problemet och att det ofta medför att patienter mår sämre än vad de gjorde innan operationen. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagens morgonprogram 2014-08-19.

GÅ EN AV VÅRA KURSERR

Vi erbjuder ett flertal kurser i syfte att höja kompetensen både i det inre och det yttre ledarskapet, att komma tillrätta med problem och att börja tycka bättre om oss själva.

Life Capturing Week - en resa i syfte att bygga upp positiva resurser.

En utbildning till kognitv coach påverkar vår syn på oss själva, det inre ledarskapet och hanterar frågeställningar om hur vi upplever tillvaron och varför.

Diplomerad Coach, två terminer

Utbildningen till kognitiv coach är processinriktad och upplevelsebaserad och teori varvas med praktik i grupp och enskilt. Fyra block: Ledarskap, Relation, Hälsa och Examination och varje block innefattar en teori och praktikdel (tre internatträffar onsdag-söndag och en träff i Stockholm dagtid fredag-söndag).

Läs mer...

Energi/Hypnos

Energi/Hypnos terapeututbildning, 2 år deltid distans/internat.

Utbildningen till Energi/Hypnosterapeut består av coach-året samt ett påbyggnadsår där vi fördjupar kunskaperna i schematerapi samt tillhandahåller verktyg för att komma i kontakt med förträngda känslor och bortglömda händelser. Verktyg som t.ex. hypnos och olika meditationsövningar.

Läs mer...