Lifecaps utbud av

E-terapier & WEB-kurser

Relation Separation Intimitet

"Vägen till förändring börjar med kunskap om problemet"

Vi publicerar kontinuerligt nytt material här på Lifecaps kunskapsplattform.

Vill du ha hjälp med frågeställningar som rör relation, separation eller intimitet? Kontakta någon av de terapeuter som utbildat sig hos Lifecap. Gaya Pienitzka är Lifecaps informationsansvariga för området.

Gratismaterial – lyssna dig klokare:

Ladda ner en av våra radioprogram i listan nedan eller som en podcast HÄR:

Föräldraskap och relationer

Gaya samtalar med Leg. Sjuksköterska, Dipl. Energiterapeut och KBT-terapeut Lena Johnzon. Blivande föräldrar får ofta god hjälp fram till förlossningen via mödravården, men sedan står de ensamma. Frågeställningar om hur vi ska få relationen att fungera i den nya konstellationen, om hur vi kan värna vår vuxna relation, intimitet och sexualitet parallellt med vår nya uppgift att värna och vårda ett nytt liv. Vi vill sprida kunskap om vad som händer i relationen när två blir tre, om de hormonella förändringar som påverkar både man och kvinna och om hur vi kan förebygga missförstånd och konflikter. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagen 2014-10-07.

Ska jag stanna, ska jag gå? Om nära relationer. Del 1

Gaya samtalar med Dipl. Samtals-, Energiterapeut och författaren Helena Källström som har lång erfarenhet av att arbeta med relationsproblematik om relationsmönster. Hon tipsar generöst om hur vi kan tänka när vi befinner oss i en nära relation som växlar mellan att kännas oerhört positiv och kärleksfull men sedan övergår till att vi känner tveksamhet till om den verkligen är helt bra för oss. Helenas är känd för sin bok ”I skuggan av livet” där hon sammanställt en rad illustrativa exempel från både egna och framförallt sina klienters upplevelser. Helena anlitas ofta som sakkunnig och föreläsare i medberoendeproblematik, bland annat av föreningen Excons och Processkedjan. Ljudfilen är ett inspelat radioprogram från Radio Roslagen 2014-05-27.

Ska jag stanna, ska jag gå? Del 2

Gaya samtalar med Dipl. Energi-, Samtalsterapeut och författare Helena Källström om hennes bok ”I skuggan av livet”. Boken beskriver någonting som vi i början upplever som den stora kärleken, men som via en normalisering blir alltmer dysfunktionellt utan att vi förstår. Det handlar om ett slags medberoende. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagen 2014-09-23.

Fördomar om och fördelar med kvinnors sexualitet och hur den kan bejakas

Gaya samtalar med Dipl. Energi- och 12-stegsterapeut Johanna Karlsson om kvinnlig sexualitet, om faran av att ha sex för att få bekräftelse, faran av att ”ställa upp” på sex för husfridens skull och om kvinnlig njutning. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagen 2014-09-16.

En kvinnas list, använder du den eller är du utsatt för den?

Hur gör kvinnor för att få det de vill? Erfarna Kognitiva Coachen och Dipl. Energiterapeuten Linda Näslund intervjuas av Gaya om hur kvinnor kan använda manipulation för att få det de vill. Linda delar med sig av trick och knep som hon själv använt, både för att få mäns uppmärksamhet och kvinnors vänskap. Det handlar i grunden om en vilja att få bekräftelse, att få finnas och att bli hörd och sedd. Linda berättar ärligt om vilka konsekvenser som kan uppstå och om hur det är möjligt att bygga upp en självkänsla och trygghet som leder till bestående goda relationer. Ljudfilen är ett inspelat program från Radio Roslagen 2014-06-03.

Se en film och lär mer:

Lifecap förmedlar kunskap för att hjälpa människor att må bättre. Du bidrar till vårt arbete när du köper visning av filmer. Priset är lägre än att gå på bio. Tryck på LÄGG I VARUKORGEN.

Relationer 1

I filmen delar Lennart med sig av konkreta tips och verktyg som vi kan använda för att lyfta kvalitén på alla typer av relationer som vi ingår i.


Kvinnligt, manligt, mänskligt

Filmen belyser hur vi kan förhålla oss till kvinnliga, manliga och mänskliga beteenden. Kunskapen som förmedlas kan användas för att förbättra samarbetet och förståelsen mellan könen och även för att lyfta intima relationer.


 

Föräldraskap, när två blir tre

Föräldraskapet är något av det största som händer under en människas livstid.
Kvinnlig list

En kvinnas list, använder du den själv eller är du utsatt för den? Linda, mästermanipulatör, delar med sig av sina bästa trick.

 


Medberoende del 1

Filmen vänder sig till dig som söker kunskap om hur missbruk och beroende påverkar männikor i missbrukarens omgivning.

 

Böcker - läs dig kunnigare:

Nu har det skrivits en bok om kvinnligt, manligt, mänskligt (e-bok)

Lennart Lindén, Gaya Pienitzka

ISBN 91-86409-30-1

Books-on-demand, 2009


 

Som pojkar är mest (e-bok)

Boken vänder sig till pojkar i åldern 4-10 år, men också till deras föräldrar. Här finns ett budskap för dig som vill hjälpa en pojke att växa upp till en väl fungerande man med god självkänsla.


Gaya Pienitzka
ISBN: 91-85925-43-8
Books on demand, 2008

 

Inom kort kommer även boken "I skuggan av livet" att finnas här till ett förmånligt pris.

Gå en av våra kurser:

Diplomerad Coach, två terminer

Utbildningen till kognitiv coach är processinriktad och upplevelsebaserad och teori varvas med praktik i grupp och enskilt. Fyra block: Ledarskap, Relation, Hälsa och Examination och varje block innefattar en teori och praktikdel (tre internatträffar onsdag-söndag och en träff i Stockholm dagtid fredag-söndag).

Läs mer...
 

Life Capturing Week

Gör en resa i syfte att bygga upp dina positiva resurser. Vi har skapat konceptet runt energiterapi, terapeutisk hypnos och kognitiva samtal för att arbetssättet vi använder har gynnat oss själva på många olika områden. Flera av oss har tagit veritabla kvantumsprång framåt i vår egen personliga utveckling, i relationer, i våra yrkesval/karriärer och i våra liv som helhet med energiterapins hjälp.

Läs mer...