Lifecaps utbud av

E-terapier & WEB-kurser

Stress Prestation Utbrändhet

"Vägen till förändring börjar med kunskap om problemet"

Vill du ha hjälp med frågeställningar som rör stress, prestation eller utbrändhet?
Kontakta någon av de terapeutersom utbildat sig hos Lifecap. 

Gaya Pienitzka är Lifecaps informationsansvariga för området,  Lena Johansson, Åsa Nilsson och Ingela Furöstam är sakkunniga.

Vi publicerar kontinuerligt nytt material här på Lifecaps kunskapsplattform. Vi planerar att spela in ljudfiler våren 2015. Videoproduktion är också schemalagd. Hör gärna av dig via mail till info@lifecap.se för mer information.

Gratismaterial – lyssna dig klokare:

Ladda ner en av våra radioprogram i listan nedan eller som en podcast HÄR:

Är du ditt jobb?

Vad händer när prestationen är så viktig att vi glömmer oss själva? Det handlar om självkänsla och självförtroende. Gaya samtalar med Lena Johansson, Kock, Dipl. Kognitiv Coach, Energi- och samtalsterapeut. I samtalet definieras självförtroende som något som handlar om att GÖRA, medan självkänsla handlar om att VARA. Vad händer när vi blir mer av det vi gör: Lena, som under 25 års tid var ”Kock-Lena” berättar om vad som hände när hennes kollega gick ”in i väggen”. Lena insåg att hon, som drev egen verksamhet i restaurangbranschen, låg i riskzonen och att hon faktiskt hade tappat lite av sig själv och istället hade identifierat sig med sin yrkesroll. Ljudfilen är ett inspelat radioprogram: Radio Roslagens morgonprogram från 2014-10-14.

Se en filmer och lär dig mer

Lifecap förmedlar kunskap för att hjälpa människor att må bättre. Du bidrar till vårt arbete när du köper visning av filmer. Priset är lägre än att gå på bio. Tryck på LÄGG I VARUKORGEN.

Kvinnligt, manligt, mänskligt

Filmen belyser hur vi kan förhålla oss till kvinnliga, manliga och mänskliga beteenden. Kunskapen som förmedlas kan användas för att förbättra samarbetet och förståelsen mellan könen och även för att lyfta intima relationer.


 

Stökiga relationer är ofta en orsak till stress - Lyft dina Relationer med

Relationer 1

I filmen delar Lennart med sig av konkreta tips och verktyg som vi kan använda för att lyfta kvalitén på alla typer av relationer som vi ingår i.


 

Stressad över ny familjesituation? Lena Johnzon ger tipsen som underlättar.

Föräldraskap, när två blir tre

Föräldraskapet är något av det största som händer under en människas livstid. 

Stress vid misstankar om missbruk, på arbetsplatsen eller hemma?

Medberoende del 1

Filmen vänder sig till dig som söker kunskap om hur missbruk och beroende påverkar männikor i missbrukarens omgivning.

 

Böcker och utbildningar

Insikter om inre ledarskap - inbunden

Gaya Pienitzka

ISBN 978-91-85705-55-9

Sivart Förlag, 2011

 

Diplomerad Coach, två terminer

Utbildningen till kognitiv coach är processinriktad och upplevelsebaserad och teori varvas med praktik i grupp och enskilt. Fyra block: Ledarskap, Relation, Hälsa och Examination och varje block innefattar en teori och praktikdel (tre internatträffar onsdag-söndag och en träff i Stockholm dagtid fredag-söndag).

Läs mer...
 

Life Capturing Week

Gör en resa i syfte att bygga upp dina positiva resurser. Vi har skapat konceptet runt energiterapi, terapeutisk hypnos och kognitiva samtal för att arbetssättet vi använder har gynnat oss själva på många olika områden. Flera av oss har tagit veritabla kvantumsprång framåt i vår egen personliga utveckling, i relationer, i våra yrkesval/karriärer och i våra liv som helhet med energiterapins hjälp.

Läs mer...

 

Samtal

Samtalsterapeututbildning, 2 år deltid distans/internat.


Utbildningen till samtalsterapeut består av coach-året (läs mer under upplägget för coachåret) samt ett påbyggnadsår där vi fördjupar kunskaperna i KBT, kognitiv beteendeterapi (vi studerar hur tanke, känsla och handling samspelar) och schematerapi (vi studerar de bakomliggande föreställningar/programmeringar som styr och söker efter alternativa lösningar som är mer gynnsamma). Utbildningen är upplagd efter samma ämnesuppdelning som bas/coachåret, Ledarskap, Relationer, Mental/emotionell hälsa: Arbetet blir mer klientorienterat. Arbetet med de tre ämnesträffarna genomförs på internat. Den fjärde träffen utgör Examinationen, den genomförs dagtid fredag-söndag i Stockholm, kursdeltagaren står själv för kost och logi under denna träff. 


 

Läs mer...